Четох темите за масления сепаратор във форума,но не видях някъде да пише за турбо дизел.Хванах се вчера да го отворя и почистя (малко гърч си е при дизела),но останах доста изненадан,когато го отворих и се оказа,че е просто една капачка.Намира се долу при картера и от него излиза макуч,който влиза в снадката след филтъра.Не трябва ли да има нещо вътре което да обира маслените пари?И колко трябва да е налягането в картера,защото като запуша маркуча се получава налягане около 1 бар.Може ли да се запуши или да го удължа тоя маркуч и да го пусна някъде зад мотора?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Маслен сепаратор на ТД
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bonco Покажи съобщениеостави я както е оригинално,не запушвай маркуча няма откаде да излязат картерните газове,ще избие от някъде.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bonco Покажи съобщениемного масло ли хварля,те по принцип всички интерколери са малко мазни.фрапиращо мазно ли е твоето.цапа ли въздушния филтър.
Comment
-
лятото си играх да го отварям този сепаратор...и аз останах разочаровани на нашата кукла хвърля яко
точна така,както и на твоята
замислял съм се да пъхна в маркуча едно маслено "филтърче" от тия металните
може да са заминали компресионните сегментите тъй като колата лапа яко масълце
но само на дълъг път хах
твойта лапа ли масълце?
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщениелятото си играх да го отварям този сепаратор...и аз останах разочаровани на нашата кукла хвърля яко
точна така,както и на твоята
замислял съм се да пъхна в маркуча едно маслено "филтърче" от тия металните
може да са заминали компресионните сегментите тъй като колата лапа яко масълце
но само на дълъг път хах
твойта лапа ли масълце?
Comment
-
колега не смея да изказвам толкова сериозно мнение смисъл,че не знам как точно стоят нещата при твоята.Незнам и какво означава за теб,че цапа много,принципо е нормално да умаслява...все пак са си изпарениялягал ли си от долу да видиш да не подкапва от някъде,че и това е вариант
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщениеколега не смея да изказвам толкова сериозно мнение смисъл,че не знам как точно стоят нещата при твоята.Незнам и какво означава за теб,че цапа много,принципо е нормално да умаслява...все пак са си изпарениялягал ли си от долу да видиш да не подкапва от някъде,че и това е вариант
Comment
Comment